Dubai Vizesi Sayfasına Hoşgeldiniz

İletişim
Çalışma Saatleri

Pzt-Cmt: 9.00-19.00

Mail Gönder

Dubai Vize Başvuru Süreci

Dubai, Arabistan yarımadasının en popüler ve en gelişmiş ülkelerinden birisi. Özellikle, lüks yaşam ve sıcak ülkelerde turistik faaliyetler göstermek isteyen insanlar için biçilmiş kaftan. Son 10 senedir gösterdiği gelişimle turizmin odak noktası haline gelen Dubai’de, her bütçeye uygun seyahat seçenekleri ve oteller bulunuyor. İster sırt çantanızla ucuz lokasyonlarda konaklayacak bir gezgin olun, isterseniz bir milyarder olun, Dubai; sizin için aradığınız her şeyi sunabilecek bir Ülke konumundadır. İster çölün ortasında kayak yapmak istiyor olun, isterseniz de dünyanın ilk 7 yıldızlı otelinde konaklamak isteyin, Dubai, tüm bunları size sunabilecek olanaklarla dolu bir ülke.
Ziyaretlerin son yıllarda bu kadar artması doğal olarak her ülke gibi Dubai’ninde vize konusunda bazı prosedürleri takip etmesine sebep oldu. İster turistik isterseniz ticari amaçlı Dubai ziyaretinde bulunacak olun dikkat etmeniz ve uymanız gereken birçok işlem bu gelişimle birlikte geldi.

Dubai Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Gri (hizmet pasaportu), Yeşil (hususi pasaport), Siyah (Diplomatik pasaport) sahipleri 6 aylık süre içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde Dubai vize işlemlerinden muaftır.
  • Hangi tür vizeye başvuracağınızı başvurunuzdan önce belirlemeyi unutmayın. Her vize türü için ibraz edilmesi gereken evrakların farklılık göstermesi nedeniyle yanlış bir vize türünde başvuruda bulunmanız hem sizi yasal sorumluklarla yüzleştirecek hemde eksik veya doğru olmayan belgeler ibraz etmenize yol açacaktır.
  • Dubai vize başvuru sonuçları yaklaşık 3 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Arap yarımadasının mücevheri haline gelmiş bu mükemmel ülkeye ziyaret şansınızı kaybetmemeniz için bu sonuçlanma süresini ve birleşik arap emirliklerinde Cuma ve cumartesi günlerinin tatil olduğunu unutmayın. Seyahat planınızı en olumsuz duruma göre yaptığınız sürece süreden kaynaklı sorunlar konusunda sıkıntı çekmeyeceksinizdir.
  • Dubai’de tıpkı diğer ülkeler gibi yalan beyanda bulunmaya karşı ciddi yaptırımlar uygulamaktadır. Bu yüzden belgelerinin hem eksiksiz hemde tamamen doğru olduğundan emin olmalı ve kanıtlayamayacağınız hiçbir bilgiyi ekstra avantaj sağlaması amacıyla Dubai vize başvurusu yaparken kullanmamalısınız. Avantaj olabileceğini düşündüğünüz bir durum çok rahat bir şekilde seneler boyunca Dubai’ye giremememnize sebep olabilir.
  • Dubai vize başvurusunda parmak izi uygulaması yapan bir ülkedir. Bu yüzden vize başvurunuzu tamamlayacağınız süreçte armaklarınızda parmak izi verisinin alınmasına engel teşkil edecek şekilde yara, kesik, kına ve kültürel boyalar, ezik, iz alınmasına engel teşkil edecek kırıklar bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Kontrolünüzde olmayan durumlardan ötürü böyle bir pozisyonda kaldıysanız kesinlikle imzalı ve kaşeli sağlık raporlarını vize başvurunuzda yanınızda bulundurmalısınız.
  • Dubai vize işlemlerinin neredeyse tamamı online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. Dubai vize başvuru sistemine online olarak istenen belgeleri giren vatandaşlar resmi olarak Dubai vize başvurusu yapmış olarak gözükür.
  • Dubai vize başvurusunu Türkiye üzerinden yapamayacak yasaklı ülkelerin vatandaşları Türkiyede oturum hakkına sahip olsalar dahi Türkiye üzerinden vize başvurusunda bulunamazlar. Bu ülkeler İsrail, Filistin, Suriye ve Afganistandır. Dubainin yasaklı ülkeler listesinde bulunan bu ülkelerin vatandaşları Türkiye üzerinden vize başvurusunda bulunamazlar.
  • Avrupa birliği vatandaşları herhangi bir Dubai vize başvurusu sürecinden geçmeden Dubaiye vizesiz giriş yapabilirler.
  • Dubai vize evraklarınızı eksiksiz ve doğru olarak hazırlamanız en az diğer ülkelerin vize başvurularında olduğu kadar önemlidir. Dubai her ne kadar algı olarak bir arap ülkesi olsada diplomatik olarak hiçbir arap ülkesine benzememektedir. Tamamen gelişmiş bir yapıya ve vize sistemine sahiptir. Bunu sadece yasaklı ülkeler listesinden bile anlayabilirsiniz.
  • Dubai vize başvurusundan olumlu yanıt almış kişiler 2 aylık süre içerisinde ülkeye giriş yapmak zorundadır. Aksi halde vize işlemi iptal olur veya askıya alınır.
  • Dubai vize başvurusunda bulunduğunuz pasaport vize bitiş tarihinizden sonrasında en az 6 ay daha geçerli olmalı, en az 2 sayfası boş olmalı, herhangi bir deformasyona sahip olmamalıdır.

Dubai vize türleri ve bunlara başvurmak için izlenmesi gereken adımlar tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi farklılık göstermektedir.

  • Dubai Transit Vizesi :  Başka bir ülkeye giderken Dubai’de aktarma yapacak kişiler için geçerli olan vize türüdür. Böyle bir durum mevcutsa bu vizeyi almak zorunludur. Bu vize sayesinde Dubai’de 96 saati yani 4 günü aşmamak kaydıyla aktarma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Koşulları ve olumlu sonuç alınması diğer vize türlerine oranla daha basittir. Bu vizenin size sağladığı konaklama süresi uzatılamaz. Eğer aktarmanız ilk 24 saat içerisinde gerçekleşecek ve bu süre içerisinde Dubai havaalanında bekleyecekseniz bu vizeyi almanıza gerek yoktur. Havalaanından çıkmadığınız sürece ilk 24 saat için Dubai hükümeti size herhangi bir yasal sorun çıkarmayacaktır.
  • Dubai Kısa Süreli Turist Vizesi : Bu vize türü tek girişli ve çok girişli olarak 2 çeşide sahiptir. Aldığınız takdirde ülkeye girdiğiniz günden itibaren 3 ay ziyaret hakkı kazanırsınız . Malesef bu 90 günlük ziyaret hakkınızı uzatmanızı yolu yoktur. Dubai vizeleri Dubai Konsolosluğu Göçmenlik Bürosu tarafından incelenir ve yetkili mercii bu kurumdur. Size vize konusunda yardımcı olması ve hatalarınızı engellemesi amacıyla çalıştığınız hiçbir vize başvuru firmasının vize karar aşamasında bir yetkisi yoktur. Vize başvuru merkezleri sadece profesyonel ve tecrübeli oldukları bu alanda sizin işlerinizi kolaylaştırmak ve hata yapmanızı engellemek amacıyla hizmet verirler.
  • 1 Aylık Süre İçerisinde Tek Girişli Kısa Dönem Vize : 30 günle sınırlı olan bu vize türü ülkeye tek bir giriş hakkı tanır ve uzatılamaz. Birden fazla giriş-çıkış yapılamaz
  • 1 Aylık Süre İçerisinde Çok Girişli Kısa Dönem Vize : 2 aylık süre içerisinde çok girişli olarak 30 gün Dubai içerisinde kalma hakkı tanıyan vize türüdür.
  • 3 Aylık Süre İçerisinde  Tek Girişli Uzun Dönem Vize : Ülkeye tek giriş hakkı ve 90 gün konaklama hakkı tanıyan vize türüdür. Sadece Dubai içerisinde seyahat etmek için en uygun vize türlerinden birisidir.
  • 3 Aylık Süre İçerisinde Çok Girişli Uzun Dönem Vize : 3 Aylık Süre içerisinde sınırsız giriş hakkıyla birlikte Dubai içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı veren vize türüdür.

Privacy Preference Center

Yardıma mı ihtiyacınız var?